Afleveringen

Luister alle afleveringen van Spitsbrekers hier terug.
Klik op de forward button om naar de volgende aflevering te gaan.

Podcasts

In de Spitsbrekers Podcast gaat Meindert Schut in gesprek met juryleden, bedrijven en partners over actualiteiten en oplossingen voor het fileprobleem. Elke maand doen zij een terugblik op de innovatieve ideeën uit de wekelijkse Spitsbrekers uitzendingen. Ook hoor je hier alles over de competitie tussen de tien bedrijven die strijden voor de titel Spitsbreker van het Jaar.

Luister de podcasts hier terug. Het complete overzicht vind je op bnr.nl/spitsbrekers.

Rekeningrijden is een serieuze optie

Oud-minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos noemt in de eerste aflevering van de Spitsbrekers podcast rekeningrijden een logische oplossing tegen files. Netelenbos is ook jurylid van Spitsbrekers, de competitie tussen bedrijven met de beste ideeën om de filedruk te verminderen.

Gedragsverandering is het allerbelangrijkste

Anders reizen zit vooral tussen de oren. Dat we elke ochtend en avond met z’n allen in de rij op een stuk asfalt gaan staan heeft alles met ons gedrag te maken. 'Willen we de files verminderen, dan moet je vooral met je eigen fileprobleem beginnen,' zegt verkeerspsycholoog en jurylid Gerard Tertoolen in de tweede Spitsbrekers Podcast.

Direct de laatste aflevering in je favoriete podcastapp? Abonneer je dan via de BNR App, Spotify, iTunes of RSS.