ALD

ALD Automotive

Met ruim 1,73 miljoen voertuigen in beheer in 43 landen, is ALD Automotive de grootste leasemaatschappij in Europa en staat zij in de top 3 wereldwijd.

Innovatief in mobiliteit

Als mobiliteitsprovider staat ALD vooraan op het gebied van productontwikkeling en innovatie. Nieuwe mobiliteitsoplossingen en vrijheid in mobiliteit staan bij hen centraal. De ambities van ALD Automotive om voorop te lopen met innovatie zijn onder andere terug te vinden in het ALD Mobility Experience Center. Via 19 interactieve schermen ervaren bezoekers daar de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Het centrum informeert en inspireert.

De volgende stap is een bezoek aan het ALD Mobility Design Center, waar je ter plekke een mobiliteitsoplossing ontwerpt die precies op maat is voor jouw organisatie. Daarnaast lanceerde ALD Automotive de MaaS-app ALD Move, een mobiliteitsassistent, die dagelijks een persoonlijk reisadvies geeft aan de hand van de agenda van de gebruiker. De app won in 2019 een internationale innovatieprijs. Ook heeft ALD als een van de eersten in Nederland de zakelijke lease e-bike en (e-)scooters in haar dienstenportfolio.

Beste leasemaatschappij

In 2016, 2017, 2018 en 2021 is ALD Automotive gekroond tot beste leasemaatschappij van Nederland, mede door hun persoonlijke en vooruitstrevende dienstverlening.

Waarom Spitsbrekers?

‘Spitsbrekers past gewoon heel goed bij ALD Automotive’, zegt Marketing & Strategy director Lonneke van der Horst. ‘Oplossingen uitproberen, doen en opschalen wat werkt.’ Dus, hoewel belangrijk, niet wachten op wetgeving en aanpassingen in fiscale prikkels, maar zelf je gedrag veranderen. Dat doet ALD zelf ook, met het faciliteren van thuiswerken en met filesporten.

Bij klanten ziet Van der Horst hoe belangrijk het is om het fileprobleem (zoals dit er voor COVID-19 was) aan te pakken: ‘Die hebben er echt last van.’ Ze hoopt dat Spitsbrekers zorgt voor bewustwording van de alternatieven, en inspiratie bij bedrijven om zelf ook aan de slag te gaan.

Haar advies voor BV Nederland: ‘Je hoeft niet te wachten op de grote oplossing die alles ineens verandert. Begin gewoon klein en kijk wat werkt voor jouw bedrijf.’

www.aldautomotive.nl