BNR

BNR Spitsuur-presentator Roos Abelman.

BNR Nieuwsradio

BNR Fiets Challenge

20 augustus 2018

Tijdens de Mobility Week (24 – 28 september 2018) lanceert BNR Nieuwsradio de nieuwe rubriek binnen Spitsuur: Spitsbrekers. Zoals je hier kan lezen, gaan we in dit programma op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven van bedrijven om de files te omzeilen.

De radiorubriek wordt gepresenteerd door Roos Abelman. BNR neemt zelf het voortouw met de Fiets Challenge en Vrijdag Fietsdag.

BNR Fiets Challenge

In deze challenge roept BNR Nieuwsradio haar luisteraars op om tijdens Mobility Week de auto te laten staan en in plaats daarvan de BNR-fiets te pakken.
Roos Abelman van Spitsuur gaat de uitdaging al aan. Van 24 tot en met 28 september stapt zij niet in de auto, maar op de fiets en rijdt 20 km heen en 20 km terug.

Door alle luisteraars uit te dagen om mee te doen en hun ervaringen te delen, hoopt BNR Nieuwsradio veel mensen uit de auto, op de fiets te krijgen. Hiermee verminderen de files, en wordt aandacht gegeven aan alternatieven voor de auto.

BNR selecteert uit alle aanmeldingen een vijftal fietsers die een elektrische BNR VanMoof fiets in bruikleen krijgen. Zo ervaren zij hoe het is om in plaats van de auto met een elektrische fiets naar het werk te gaan en zo de files te vermijden én te verminderen. En wie weet brengt dat HR-afdelingen op innovatieve ideeën.

Luisteraars kunnen zich tot 20 september 2018 opgeven om mee te doen.

Vrijdag Fietsdag

De rest van het jaar moedigt BNR Nieuwsradio haar luisteraars aan om elke vrijdag met de fiets te komen. In Mobility Week lanceert BNR tegelijkertijd Vrijdag Fietsdag.

Hiermee roepen ze zoveel mogelijk mensen op om op vrijdag met de fiets naar het werk te gaan. Daarmee wordt de #vrimibo omgedoopt tot #fiemibo.