BNR

BNR-verslaggever Jigal Krant laat zich ook vervoeren per Feenstra-bakfiets.

Feenstra

Monteurs op e-bakfiets

10 maart 2020

Monteurs van installatiebedrijf Feenstra laten het busje staan en gaan met de elektrische bakfiets Amsterdam in om werkzaamheden uit te voeren. Daarmee is het bedrijf één van de genomineerden voor de ‘Spitsbreker van het jaar’-award.

Jeff Tulp is één van de monteurs die met de e-bakfiets door het centrum van Amsterdam rijdt. ‘Ik ben nu een stuk mobieler en verplaats me veel makkelijker door de grachtengordel’, zegt hij. Het heeft volgens hem weinig gevolgen voor de werkzaamheden die hij moet uitvoeren. ‘In vergelijking met een bus heb je wel een beperkte voorraad, maar in principe heb ik alle onderdelen die ik nodig heb bij me.’

Grote impact

Feenstra speelt met de e-bakfiets in op onverwachte files. Die hebben grote impact op de dagplanning van monteurs. Ze zijn met de bus in de stad soms drie keer zo lang bezig. Met de bakfiets mijden monteurs de spits. ‘Dat betekent geen files, herrie, uitlaatgassen, onnodig rondjes rijden of parkeerproblemen meer’, zegt het installatiebedrijf.

Vooralsnog gaat het in Amsterdam om een pilot met twee elektrische bakfietsen. ‘We kunnen spreken van een succes. Er komt nog een bakfiets bij en twee tuktuks’, zegt Tulp. Feenstra sluit niet uit dat monteurs in meerdere steden met een bakfiets gaan rijden.