BNR

BNR-verslaggever Connor Clerx in gesprek met Wim van de Pol en Wilko Huyink.

Groningen Bereikbaar

Goede van corona vasthouden

7 september 2020

Samen met onderwijsinstellingen haalde Groningen Bereikbaar begin dit jaar al zeker duizend studenten en scholieren uit de spits. Maar toen kwam corona en was er geen spits meer. ‘Het zet alles in een ander perspectief’, zegt directeur Wilko Huyink.

Groningen Bereikbaar is vastberaden om ‘het goede van corona’ vast te houden. ‘Er kan eigenlijk veel meer dan we in onze stoutste dromen hadden verwacht’, zegt Huyink. In de coronatijd zijn verschillende projecten naar voren gehaald. ‘In plaats van minder hinder was er geen hinder en dus is gekeken of je infrastructurele projecten naar voren kunt trekken.’

Tijdens de intelligente lockdown werd, samen met onderwijsinstellingen en OV-bedrijven, het Gronings Rooster ontwikkeld. Werk- en lestijden zijn aanpast, zodat het openbaar vervoer in de provincie zo optimaal mogelijk en coronaproof benut kan worden. Ook het Noorderpoort College doet daar aan mee.

Verder heeft Groningen Bereikbaar verschillende acties op poten gezet om thuiswerken, thuis leren en het gebruik van de fiets te stimuleren.