Tauw

Medewerkers van Tauw werken sinds de coronacrisis alleen nog maar meer thuis.

Tauw

Tauw omarmt digitaal werken

1 september 2020

Medewerkers van advies- en ingenieursbureau Tauw werkten al veel thuis en door de coronacrisis alleen nog maar meer. ‘We hebben geleerd dat digitaal werken voor ons heel goed werkt’, zegt Anno Drenth, programmamanager duurzaamheid bij Tauw Nederland.

Het uitbreken van de coronacrisis zorgde niet voor een grote omschakeling bij Tauw. Het bedrijf stapte gelijk over op digitaal werken. ‘Dat ging bij ons makkelijk, want we hadden al goede digitale systemen’, zegt Drenth. Collega Sabine de Haes onderschrijft dat. Ze ondervindt weinig hinder van het thuiswerken. ‘We werkten eigenlijk altijd al flexibel binnen Tauw. Mijn team zit in Deventer, maar ik woon zelf in Utrecht. Dus ik ben wel gewend om veel te Skypen of te Teamsen’, vertelt ze via een videoverbinding.

Volgens Drenth zijn de ervaringen van medewerkers met het digitaal werken voornamelijk positief. Tauw deed onlangs een medewerkerstevredenheidsonderzoek om dat te achterhalen. ‘Ze beoordelen de flexibiliteit die ze in hun werktijden hebben en het minder reizen als positief. Negatieve kant is natuurlijk wel dat men het sociale contact mist. Daar proberen we nu wel invulling aan te geven, ook digitaal.’

Naast het thuiswerken stimuleert Tauw werknemers vooral om met de fiets naar kantoor te komen. ‘Daar zijn goede regelingen voor’, zegt Drenth. Ook worden de kosten voor het openbaar vervoer, zowel woon-werkverkeer en zakelijke reizen, volledig vergoed. ‘En als je werkt in de trein mag je eerste klas reizen. Dan kun je rustig werken.’ Bovendien zijn kantoren van het advies- en ingenieursbureau dicht in de buurt van een OV-locatie.